Tilburg - Politieonderzoek op zondag 18 juni 2017

12 juni 2017 16:38
Bron: Politie.nl

In verband met een reconstructie van een dodelijke aanrijding zal de Bredaseweg op zondag 18 juni 2017 tussen 18.00 uur en 04.00 uur afgesloten zijn.

Zeeland-West-Brabant
Nabestaanden van de slachtoffers en bewoners van de Bredaseweg zullen zich ongetwijfeld donderdag 27 oktober 2016 herinneren, de dag dat er op de Bredaseweg een ernstig verkeersongeval plaats vond. Bij dit ongeval kwamen twee mensen om het leven. Het onderzoek naar de exacte toedracht is nog in volle gang. Omdat het nauwkeurig moet gebeuren duurt het lang. Een van de onderdelen van het onderzoek is een reconstructie van de mogelijke scenario?s hoe de toedracht kan zijn geweest. Dat moet gebeuren op dezelfde plek onder ongeveer dezelfde omstandigheden. We begrijpen dat dit een emotionele impact op omwonenden kan hebben. 
Afsluiting
Op die zondag wordt vanaf 18.00 uur de Bredaseweg afgezet vanaf het kruispunt met de Klaverstraat/Zilverlindestraat tot aan de Noordhoekring. Ook wordt de Schouwburgring vanaf de Noordhoekring tot aan het Stadhuisplein afgesloten voor al het verkeer in verband met dit onderzoek. De eindtijd van het onderzoek is nog niet bekend, maar naar verwachting zal de afzetting rond 04.00 uur, worden opgeheven. Het trottoir zal wel begaanbaar blijven. Het openbaar vervoer zal ook omgeleid worden.
Als het die avond zwaar gaat regenen, zal het onderzoek op een andere dag moeten plaats vinden.
Afzetting
De weg zal door medewerkers van de gemeente afgezet worden. Er zullen omleidingsroutes aan worden gegeven. Er zal met voertuigen proeven gedaan worden met soms hoge snelheden. Het verzoek is daarom, om in alle gevallen achter de wegafzetting te blijven, niet de rijbaan van de Bredaseweg en de Schouwburgring te betreden en de aanwijzingen van de politie op te volgen.

  • bad67f9d86221cc11bad76610b6537fb