Bergen op Zoom - Tas gestolen bij straatroof Bergen op Zoom

9 februari 2019 10:21
Bron: Politie.nl

Vrijdagmiddag rond 17.00 uur loopt een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht van haar werk naar haar auto. Ze draagt haar schoudertas over haar schouder. Op de Van Konijnenburgweg voelt ze dat haar tas van haar schouder gerukt wordt. Ze struikelt, maar valt niet. Ze ziet nog net een jongen op een scootertje er met haar tas vandoor gaan in de richting van De Zeeland, het winkelcomplex aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom.

De jongen die er vandoor gaat met haar tas betreft een getinte jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij draagt een blauw jack met een capuchon. Aan de capuchon zit een bontkraag. Hij draagt de capuchon op zijn hoofd op het moment dat hij de tas rooft. De vrouw wordt opgevangen door een winkelier uit de buurt. Ze belt de politie en doet aangifte van de diefstal van haar tas.

Even later ziet ze de jongen weer rijden op zijn lichtgrijze scooter. Nu heeft hij zijn capuchon niet op, maar een soort mutsje.

Wanneer de vrouw haar bankpas blokkeert hoort ze dat er zojuist is gepind met haar pas. Dit is vermoedelijk gedaan bij een supermarkt aan de Vogelaar. Het is niet bekend hoe groot het bedrag is dat is gepind met haar bankpas.
Onderzoek ingesteld
De politie stelt een onderzoek in. Hierbij worden uiteraard ook de camerabeelden gebruikt die gemaakt werden tijdens de geldopname. Bent u getuige geweest van deze straatroof, of hebt u meer informatie over de dader? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene nummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Wanneer u uw informatie liever (gegarandeerd) anoniem deelt dan kan dat via de website van Meld Misdaad Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). Vermeld bij contact graag zaaknummer 2019-031301.

Politie Zeeland-West-Brabant stelt hoge prioriteit aan het oplossen van straatroven. De politie probeert er zoveel mogelijk te voorkomen én op te lossen. De impact van een straatroof op slachtoffers is immers groot. Daarnaast doet de politie ook een nadrukkelijk beroep op de alertheid van burgers door verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.