Bergen op Zoom - Gestolen auto en kilo hennep in beslag genomen

20 februari 2019 12:57
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond rond 23.00 uur meldde een attente inwoner van Bergen op Zoom een verdachte situatie aan de Mondafseweg in zijn woonplaats. De getuige dacht dat er mogelijk iets gaande was dat met het dealen van drugs te maken zou hebben.

Agenten zijn poolshoogte gaan nemen en troffen een auto met daarin een Fransman van 28 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omdat er een flinke hennepgeur uit de auto kwam vroegen de agenten om uitlevering van alle aanwezige drugs. In totaal kwam er een kilo gedroogde hennep tevoorschijn.

Door de agenten is onderzoek gedaan naar de auto, maar die kwam verder niet voor in de (internationale) systemen. Toen de politiemannen echter iets verder keken dan hun neus lang was, ontdekten zij dat er een kentekenplaat over de originele plaat gemonteerd was. Toen bleek ineens dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Het voertuig was gestolen in Frankrijk.

Zowel de auto als de hennep is in beslag genomen. De Fransman is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij zal gehoord worden over het incident.