Berghem - MDMA-lab ontdekt bij brand in loods

26 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In een loods aan de Koolzaadweg in Berghem heeft de politie donderdagavond een drugslab ontdekt. De ontdekking volgde na een brand in de loods, waarbij veel rook vrijkwam.

Oost-Brabant
Synthetische drugs
Al gauw kwam zag de brandweer tijdens het bestrijden van de brand dat de loods vol chemicaliën stond. In de omgeving werd een sterke, chemische lucht geroken. Het vuur was snel onder controle. Gezien de gevaarlijke combinatie van vuur en chemicaliën en het vermoeden van en drugslab kwamen specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) naar Berghem. Deze experts zijn getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren in dit soort situaties.
Omvang lab
Het is niet duidelijk wat de omvang is van het lab, maar dat er flink wat MDMA werd geproduceerd is duidelijk. De experts van LFO zijn vrijdagochtend verder gegaan met onderzoek. De verwachting is dat ze daar een flink deel van vrijdag en zelfs zaterdag mee bezig zijn.
Achtergrond
Intussen doet de recherche verder onderzoek naar het drugslab. De 37-jarige eigenaar van de loods ademde tijdens de brand giftige rook in. Hij is later door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Of hij daadwerkelijk betrokken is bij het drugslab moet blijken uit verder onderzoek.

Het is te gevaarlijk om zonder bescherming foto's te maken in het lab. Experts hebben in beschermende kleding enkele foto's genomen zodat je toch een indruk krijgt van wat er in de loods te zien is: