Berkel-Enschot - Wapenvondst na ernstige aanrijding

11 september 2016 10:13
Bron: Politie.nl

Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zondagmorgen twee mannen zwaar gewond geraakt. Toen de brandweer de auto bekeek troffen ze daar twee (gasdruk)wapens aan. De politie onderzoekt deze vondst.

Zeeland-West-Brabant
Op zondag 11 september 2016 om 2.40 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Enschotsebaan. Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord. Toen ze polshoogte namen zagen ze een rokende auto tegen een boom staan met twee mannen erin. De buurtbewoners haalden de twee slachtoffers uit de auto en verleenden eerste hulp tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Ook probeerden ze de brand te blussen. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt, verschillende brandweerauto’s, meerdere ambulances en een traumaheli en verschillende politie-eenheden. Nadat de gewonden, twee 25-jarige jongens uit Tilburg, verzorgd en met zwaar letsel vervoerd waren naar het ziekenhuis startte de politie en onderzoek.
Wapens
De toedracht van de aanrijding is niet duidelijk, verklaringen van de inzittenden zal daar uitsluitsel over moeten geven. In de auto werden twee vuurwapens aangetroffen. Zo op het eerste oog lijken het gasdrukwapen te zijn maar dat wordt nog onderzocht. Uiteraard zullen de beide verdachten, als hun gezondheid het toelaat, verhoord worden over deze vondst in de auto.