Best - Aanhouding voor overval op hoogbejaarde vrouw

6 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober 2017 werd een toen 91-jarige vrouw in haar woning aan de Molenkampseweg in haar slaap overvallen. Het team dat de zaak onderzoekt hield vandaag een 30-jarige Helmonder aan die we hiervan verdenken.

De vrouw werd aan het einde van die nacht in haar slaap verrast. Een overvaller dwong haar vrij ruw om met hem naar beneden te gaan. Hij bond de vrouw vast op een stoel en ging op zoek naar buit.  Als de vrouw probeerde om hulp te roepen, duwde de overvaller haar ruw de mond dicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had de verdachte op enig moment kennelijk de indruk dat zij het bewustzijn was verloren, want hij ging er zonder buit vandoor. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en kon alarm slaan. Zij raakte licht gewond en is door ambulancepersoneel behandeld.
Tweede overvaller
Uit ons forensisch onderzoek bleek dat bij de overval waarschijnlijk een tweede persoon betrokken is geweest, die het slachtoffer niet heeft gezien. Tijdens dat onderzoek werd ook DNA-sporenmateriaal veilig gesteld dat mogelijk van één van de daders is. Dit is voor analyse naar het NFI gezonden. De tweede overvaller is nog voortvluchtig en we doen nader onderzoek naar zijn identiteit.
Bel met informatie
Heeft u informatie die ons kan helpen de tweede overvaller te pakken? Bel 0900-8844 en vraag naar de districtsrecherche in Eindhoven. Anoniem uw informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.