Best - Twee doden bij ongeval met spookrijder

1 oktober 2016 12:14
Bron: Politie.nl

Als gevolg van een verkeersongeval op de rijksweg A2 zijn vrijdagavond twee personen overleden. De aanrijding werd veroorzaakt door een spookrijder, die zelf ook om het leven kwam.

Tegen elf uur bereikten de eerste meldingen van een spookrijder  in de buurt van het knooppunt Leenderheide via het alarmnummer 112 de politie. Er volgden daarna nog tientallen meldingen. De bestuurder, een 84-jarige man uit Best, reed uiteindelijk een grote afstand over de parallelrijbaan N2 tegen het verkeer in. Ondanks de inzet van alle beschikbare politie-eenheden in de directe omgeving van de N2 lukte het niet de spookrijder tijdig te onderscheppen. Ruim tien minuten na de eerste melding gebeurde ongeveer op de overgang van N2 naar A2 het fatale verkeersongeval. De spookrijder reed frontaal op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Mol (BelgiĆ«), die ook als gevolg van het ongeval overleed. Bij hem in de auto zaten een 49-jarige vrouw uit Oirschot en haar 14-jarige zoon, die beiden zwaar gewond naar een ziekenhuis werden vervoerd.
Onderzoek
De rijksweg A2 was door de aanrijding en de nasleep daarvan enkele uren geheel afgesloten in de rijrichting Eindhoven. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie deed op de plaats van de aanrijding technisch sporenonderzoek. Waar precies en waardoor de spookrijder op de verkeerde rijbaan terecht is gekomen is nog onderwerp van onderzoek.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Best

  • 10f945b0cfbb5f51006d0891211e4f99