Best, Oirschot, Liempde - Wapens gevonden in onderzoek mishandeling Tommie van der Burg

4 oktober 2016 20:21
Bron: Politie.nl

De politie heeft de doorzoekingen in het onderzoek naar de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014 afgerond. Bij de uitgebreide zoekactie werden onder meer vuurwapens en munitie gevonden. Dinsdagochtend werden in de zaak een 64-jarige man uit Best en een man van 36 uit Oirschot opgepakt.

Direct na de aanhoudingen startte de politie een uitgebreide zoekactie in de woningen van de verdachten. Ook werden een paardenstal in Best en twee panden in Liempde doorzocht, waaronder een woning in Liempde. Bij die woning zou de mishandeling hebben plaatsgevonden.
Sporen
De politie zocht naar sporen die kunnen worden gelinkt aan de mishandeling. Een verband tussen de mishandeling en de latere moord kan niet worden uitgesloten. Daarom werd ook gezocht naar mogelijke sporen die in verband kunnen worden gebracht met de dood van Tommie van der Burg.
Vuurwapens
Bij de doorzoekingen vond de politie op meerdere locaties verschillende vuurwapens met munitie. Naast de vuurwapens troffen agenten ook twee stroomstootwapens aan. De politie nam verder meerdere voertuigen in beslag die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Zo werden zeker zes auto's, een crossmotor en een scooter meegenomen voor verder onderzoek. Bij de doorzoekingen nam de politie ook meerdere mobiele telefoons, horloges, gegevensdragers en administratie in beslag. De doorzoekingen begonnen rond 7.00 uur werden tegen 17.00 uur afgerond.

De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Best

  • 547fd4ae92a69e951a41fa0b16228ca0