Best - Oirschot - Aangetroffen dode man blijkt vermiste Marc de Bonte

27 november 2016 18:52
Bron: Politie.nl

De identiteit van de dode man, die op 24 november in het Wilhelminakanaal in Oirschot werd aangetroffen, is dit weekend officieel vastgesteld. Het blijkt te gaan om de vermiste Marc de Bonte. Hoe het slachtoffer precies om het leven kwam onderzoekt de recherche nog.

De 26-jarige Marc de Bonte uit het Belgische Kasterlee ging zaterdag 5 november, rond middernacht, vanuit het Belgische Turnhout op weg naar zijn vriendin in Best. Hij kwam daar echter nooit aan. Zijn auto werd op zondag 6 november teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Op donderdagmiddag 24 november werd zijn lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal aan de Heikantweg in Oirschot. Dit na een melding van een schipper. 
Identiteit
In eerste aanleg kon de identiteit van het slachtoffer niet met 100% zekerheid vastgesteld worden. Aan de hand van de kleding bestond wel het sterke vermoeden dat het om Marc de Bonte ging. Dit weekend werd officieel duidelijk dat het slachtoffer daadwerkelijk Marc de Bonte is. Op het lichaam van het slachtoffer is ondertussen sectie verricht. Over de uitslag wordt nu nog geen terugkoppeling gegeven, omdat we nog in afwachting zijn van de resultaten van het toxicologisch onderzoek.
Vragen
Heeft u mogelijk nog iets opvallends gezien in of rondom het Wilhelminakanaal in de omgeving van Best en Oirschot dat mogelijk met de dood van Marc de Bonte verband zou kunnen houden? Laat het ons weten en bel 0800-6070. Blijft u liever anoniem bel dan 0800-7000. 

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Best

  • 71c25adfd087e1cc9cf203f02cb0f304