Boxtel - Aanhouding na aantreffen vuurwapen en illegaal vuurwerk

27 december 2016 15:17
Bron: Politie.nl

De politie hield maandagavond 26 december2016 in een woning in Boxtel een bewoner aan nadat in het pand onder meer een vuurwapen en illegaal vuurwerk werden gevonden.

Agenten brachten maandagavond een bezoek aan een woning aan de Poolsestraat in Boxtel omdat in het pand mogelijk een vuurwapen aanwezig was. Tijdens de doorzoeking werden een vuurwapen gevonden, een dolk, twee peppersprays en illegaal vuurwerk. Het illegale vuurwerk bestond uit 35 Flash Bangs. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De bewoner werd rond 19.00 uur aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.
Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling. Helaas vallen er ook elk jaar ernstig gewonden en soms zelfs doden te betreuren door vuurwerk. Vaak doordat niet iedereen verantwoordelijk omgaat met vuurwerk of doordat het vuurwerk illegaal en daardoor onveilig is. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ?weigeraars? en ?blindgangers?. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. Het lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat je niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Lees meer over het herkennen van legaal en illegaal vuurwerk en preventietips op politie.nl

Noord-Brabant Boxtel

  • 7068d02a85d844c498174551b5a5ff6d