Inbrekers slaan minder vaak toe in Boxmeer

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Boxmeer

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Boxmeer is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 7 keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Boxmeer is dit jaar aanzienlijk gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 7 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Brabantse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 12, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Noord-Brabant staat de teller op 1800. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2172, wat neerkomt op een daling van 17,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Boxmeer of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Boxmeer en provincie Noord-Brabant, in het dossier Woninginbraken.