Aantal woninginbraken in Budel-Dorplein stijgt

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Budel-Dorplein

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Budel-Dorplein op 2, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Budel-Dorplein is dit jaar gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 2 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Brabantse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Noord-Brabant noteerde een daling van 17,1 procent tot 1800. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 2172. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Budel-Dorplein of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Budel-Dorplein en provincie Noord-Brabant, in het dossier Woninginbraken.