Grote uitslaande brand in loods van autobedrijf in Veldhoven

13 december 2018 21:00
Bron: Alarmeringen.nl

De brandweer van Veldhoven is met groot materieel uitgerukt voor een grote uitslaande brand in een loods aan De Run de Brabantse plaats. Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert verzonden.

De brand werd rond 20.45 uur gemeld en was vrijwel direct uitslaand. Het vuur is op grote afstand vanuit de stad zichtbaar. Het vuur woedt bij een autobedrijf waar een loods van bijna 100 vierkante meter in lichterlaaie staat. Mogelijk zijn er gasflessen in het pand aanwezig.


NL Alert


De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten als de rook overlast geeft. Hiertoe is ook een NL-Alert uitgegeven, die niet alleen voor Veldhoven geldt maar ook voor plaatsen waar de rook naartoe trekt.


De brandweer zet drie blusvoertuigen, twee hoogwerkers en een watertankauto in om het vuur te bestrijden. Korpsen uit de omgeving, waaronder in ieder geval Eindhoven, zijn eveneens gealarmeerd om te assisteren.Laatste update: 28 februari 2019 09:21