Breda - Verdachte van overval snel opgepakt

13 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een man, verdacht van een overval, is kort na die overval snel opgepakt. Agenten zagen de man fietsen en konden hem inrekenen.

Zeeland-West-Brabant
Op woensdag 11 juli 2017 om 21.45 uur kwam de melding binnen van een gewapende overval op een supermarkt aan het Valkeniersplein. Verschillende surveillance-eenheden werden naar de supermarkt gestuurd. Het operationeel centrum had de melder aan de lijn die een duidelijk signalement van de dader kon geven. Dat signalement werd via de mobilofoon verspreidt onder de aanrijdende surveillance-eenheden. Om 21.57 uur werd een man aangehouden die geheel aan dat signalement voldeed, hij bekende ook direct.
Briefje
De melder, een personeelslid van de supermarkt, deed aangifte. Hij stond bij een kassa toen een man de winkel in kwam. Die man kocht wat en rekende dat af. Toen de kassa open was legde hij een briefje op de toonbank waaruit bleek dat hij geld wilde. Op dat moment liet hij ook een vuurwapen zien en richtte dat op de aangever. Die deed geld in een zak waarna de overvaller verdween.
Verdachte
De aangehouden man uit Breda van 54 jaar is naar het bureau gebracht. Hij had geld bij zich en een nepvuurwapen. De recherche gaat de zaak onderzoeken.