Breda - Man in gestolen auto rijdt met hoge snelheid door Breda

20 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Na een achtervolging door Breda hebben agenten aan de Vloed een 25-jarige man uit Zundert aangehouden. Hij reed in een auto die gestolen zou zijn.

Agenten zagen de auto op donderdag 19 juli rond 2.40 uur op de Chaamsebaan in Ulvenhout rijden. Vanwege de hoge snelheid van het voertuig besloten ze er, in hun onopvallende auto, achteraan te rijden. Op de A58 richting Breda liep de snelheid van de auto op naar ruim 200 kilometer per uur. Op de afrit Breda-Rijbergen besloten de dienders de bestuurder een stopteken te geven. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Er ontstond een achtervolging met hoge snelheid over de Graaf Engelbertlaan, Mastbosstraat en andere straten in de buurt. Uiteindelijk eindigde deze aan de Vloed. De straat liep dood en de verdachte ‘parkeerde’ de auto in de bosjes. De man zette het op een lopen. Hij probeerde zich verderop nog in een bosschage te verstoppen, maar dankzij een alerte getuige kon de man worden aangehouden.
Bekeuringen
De verdachte kreeg vijf bekeuringen uitgeschreven. Een keer voor een snelheidsovertreding van 80 kilometer per uur te hard (200 waar 120 is toegestaan), een keer voor niet richting aangeven, een keer voor rijden over een puntstuk en twee keer voor het rijden door rood licht. De man moest ook zijn rijbewijs inleveren. De auto bleek gestolen te zijn en is in beslag genomen. De man is afgevoerd naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Noord-Brabant Breda

Aanhouding Diefstal
  • eafe83d7d5309037b9e881f16de73751