Breda - Man aangehouden met nepvuurwapen

18 oktober 2018 11:14
Bron: Politie.nl

Na een melding van een oplettende getuige heeft de politie met een BTGV procedure donderdagochtend een verdachte aangehouden. Hij zou een vuurwapen bij zich hebben.

Zeeland-West-Brabant
Op donderdag 18 oktober 2018 om 8.20 uur kwam er bij het operationele centrum een melding binnen die direct de alarmbellen liet rinkelen. Een getuige had gezien dat een man in een auto een vuurwapen bij zich had. De auto reed op de Tramsingel. Verschillende politie-eenheden werden die kant op gestuurd. Op de Concordiastraat zagen ze de auto rijden. Gezien het feit dat het hier om een mogelijk vuurwapen ging werd uit veiligheid voor alle betrokkenen en omstanders een speciale procedure ingezet door verschillende agenten. Uiteindelijk werd de verdachte, een 21-jarige man uit Breda geboeid en weggebracht. In zijn auto troffen de agenten een nepvuurwapen aan, lijkend op een echt wapen.
Kijk meer over de BTGV procedure op https://www.youtube.com/watch?v=rXYtDEue5eY
Levensgevaarlijk
Het bezitten en meenemen van een nepvuurwapen is strafbaar maar vooral ook levensgevaarlijk. Agenten kunnen op afstand niet zien of een wapen echt is of niet. Als verdachte denk je misschien: “Doe niet zo gek, hij is nep”, als je door agenten met getrokken pistool benaderd wordt. Maar als agent sta je zo op scherp op dat moment dat je bij de geringste beweging, die gevaar op zou kunnen opleveren, schiet. Het zou toch voor iedereen verschrikkelijk zijn als achteraf bleek dat het om een nepvuurwapen ging. 
Lees meer over strafbare nepwapens op https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html
Tips
Kent u iemand in uw omgeving die een (nep)vuurwapen heeft, schroom dat niet voor uw en onze veiligheid om dit te melden.
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M