Breda - Verdachten van inbraak na tien minuten gepakt

18 november 2018 14:12
Bron: Politie.nl

Twee verdachten van een inbraak in een kledingzaak aan de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda liepen vannacht wel heel snel tegen de lamp. Ongeveer 10 minuten nadat het inbraakalarm bij de politie was gemeld, werden de twee verdachten al aangehouden.

Omstreeks 05.40 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er werd ingebroken in het pand. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en troffen een verbroken ruit aan waardoor de inbrekers zich  mogelijk de toegang tot de winkel hadden verschaft. Ze zijn naar binnen gegaan en hebben daar een onderzoek ingesteld. In de winkel troffen de agenten niemand meer aan. Wel zagen ze dat in ieder geval de kassalade was weggenomen.
Fietser met kassalade
Dit werd uiteraard via de portofoon doorgegeven aan hun collega’s die in de buurt surveilleerden. Agenten die in de omgeving van de Van Het Hoffstraat rondreden zagen ineens een man op een fiets voorbij komen. De man had een groot rechthoekig ‘ding’ in zijn handen. De hele situatie was dusdanig dat de agenten die fietser wilden controleren. Ze hielden de man staande en vroegen naar het voorwerp in zijn handen. Dat bleek een kassalade te zijn. De man, een 31-jarige Bredanaar, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.
In de tussentijd meldde een getuige zich bij de politie. Hij zag politiewagens rondrijden en zag ook dat een man zich heel verdacht gedroeg bij het zien van die wagens. Het zag eruit of de man zich probeerde te verstoppen voor de politie. De getuige gaf het signalement van de man door. Ook deze man werd aangetroffen, hij viel op omdat hij niet probeerde op te vallen. Agenten hielden hem staande in de Fatimastraat, controleerden wat hij in zijn tas had en toen bleek dat dit inbrekerswerktuig was is ook deze man, 42 jaar en afkomstig uit Breda, aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Beide mannen hebben zich al eerder schuldig gemaakt aan inbraken en ook nu wordt onderzocht of zij, naast deze inbraak in de kledingzaak, mogelijk nog meer op hun kerfstok hebben. Ze zitten nog vast en worden vandaag gehoord. De eigenaar van de kledingzaak heeft aangifte gedaan.