Breda - Integrale verkeerscontrole in Breda-Noord

29 november 2018 16:27
Bron: Politie.nl

De politie heeft woensdag 28 november samen met de Belastingdienst en de Douane een integrale verkeerscontrole gehouden aan industrieterrein de Baarschot.

In totaal werden tussen 14.00 uur en 22.00 uur 131 voertuigen gecontroleerd. De politie stond met de ANPR  (Automatic Number Plate Recognition) op een doorgaande wegen in de buurt van het industrieterrein. De ANPR scant via een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Bij een hit  werden de voertuigen naar de controleplek meegenomen.
Resultaten
Agenten schreven bekeuringen voor:
3x snelheid
1x ongeldigheid rijbewijs
2x niet tonen eerste vordering rijbewijs
3x rijden zonder rijbewijs
1x gebruikershoeveelheid hasj (1gr)
3x wam art verklaring
1x niet goed zichtbaar kenteken
4x verlichting auto
1x rood licht
2x wet ID
5x bellen
1x kentekenbewijs
1x gladde band
2x verdrijvingsvlak
1x links rijden
2x vonnis geïnd
 

Een bestuurder had te veel gedronken (540ugl). Een persoon had een kleine gebruikershoeveelheid hasj bij zich. Een persoon had 22 vonnissen open staan waarvan 1 aanhouding buiten heterdaad.
Hiervoor is hij aangehouden en overgebracht naar cellencomplex Mijkenbroek. Deze persoon had nog drie vonnissen open staan van in totaal 75 dagen en nog 17 buitengebruikstellingen open staan.

 
Resultaten Douane en Belastingdienst
Er werden  zo’n  60 buitenlandse documenten gecontroleerd op echtheidskenmerken. Er zijn geen valse documenten aangetroffen. De Belastingdienst inde  vier openstaande schulden van totaal 4000 euro. Op twee auto’s is beslag gelegd met een waarde van 2100 euro en een auto met een waarde van 1800 euro is afgevoerd. Er zijn 12 dossiers opgemaakt  voor 1500 euro per dossier wat betreft autoheffingen (richt zich op personen die hier wonen en rijden en in een buitenlands voertuig).  De Belastingdienst  legde op 29 voertuigen beslag  waarvan er 11 daadwerkelijk afgevoerd zijn. In totaal zijn er 30000 euro aan betalingen uitgevoerd.