Breda - Twee jongens misdragen zich in uitgaanscentrum

28 december 2018 15:08
Bron: Politie.nl

Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben donderdag 27 december 201 omstreeks 22.45 uur op de Visserstraat twee 15-jarige jongens aangehouden ter zake openlijk geweldpleging. Het duo misdroeg zich tegenover portiers van een horecazaak. Ze zouden hen belaagd en geslagen hebben.

De horecadienders kregen een melding dat er op de Visserstraat een conflict gaande was tussen beveiligers en twee stappers. Ter plaatse vertelde een van de portiers dat hij twee jongens aan de deur kreeg die ernstig onder invloed waren en daarom niet binnen mochten. Hierna zochten ze steeds agressief de confrontatie op. Daarbij waren de portiers ook door hen geslagen. Beide jongens werden door de agenten onder verzet aangehouden.
Verzet
Een van de verdachten bedreigde de agenten met de dood. Ook riep hij klootzakken en kankermongolen en hoer tegen hen. Tijdens het transport vernielde hij bovendien het dak van de politiebus en tufte die ook onder. Hij werd uiteindelijk met enig duw- en trekwerk in de cel gezet. Het lukte niet om van hem een blaasproef af te nemen.  De andere verdachte die een bloedneus had, verzette zich ook bij zijn arrestatie. Hij gaf tijdens het transport aan misselijk te zijn. Hij werd daarom naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis gebracht, zijn neus bleek gebroken te zijn. Hij werd na de behandeling alsnog in het cellencomplex ingesloten. hij blies 479 ugl op het ademanalyse apparaat. De recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.