Breda - Bredanaar voor benzinediefstal dankzij ervaren politieman aangehouden

29 december 2018 12:08
Bron: Politie.nl

Een 28-jarige Bredanaar heeft zich vrijdagavond flink in de problemen gewerkt door bij Hazeldonk met een auto met gestolen kentekenplaten te tanken zonder betalen. Bovendien reed hij in het voertuig terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard en werden na zijn arrestatie bij hem drugs aangetroffen. Hij werd voor zijn woning aangehouden, dankzij een agent die aansloeg op het merk en kleur van de auto die wegreed bij het tankstation. De diender weet ambtshalve dat de verdachte met een dergelijke wagen rijdt.

Zeeland-West-Brabant
De verdachte verklaarde dat hij vrijdagavond met de auto van zijn vriendin, hoewel hij geen rijbewijs heeft, vanuit Breda een ‘maatje’ naar Hoogstraten (B) bracht. Hij wilde, ondanks dat hij geen geld had, niet met een lege tank terug bij zijn vriendin komen. Hij monteerde daarom twee gestolen kentekenplaten op het voertuig en tankte  zonder af te rekenen bij het benzinestation Hazeldonk.  
Thuiskomst
Bij aankomst bij zijn huis zag hij de politieauto’s al in de straat staan. Bij het insluiten van de verdachte werd bij hem een wit flesje met GHB,  twee ponypacks met residu van vermoedelijk cocaïne en een gripzakje met dezelfde stof aangetroffen. De kentekenplaten op de auto van de verdachte waren recent gestolen vanaf een auto in Wernhout