Breda - Bestuurder onder invloed van drugs

4 januari 2019 09:05
Bron: Politie.nl

Gisteravond is een 32-jarige man uit Etten-Leur betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten gaven de automobilist donderdag 3 januari rond 20.20 uur op de afrit Rijsbergen op de A16 een stopteken voor een controle. De controle vond plaats op de Graaf Engelbertlaan. De agenten hadden het vermoeden dat de man drugs had gebruikt. Zij namen een speekseltest af . Deze indicatieve test gaf een positieve uitslag op het gebruik van harddrugs. Op het politiebureau is een bloedtest afgenomen die wordt ingezonden aan het NFI. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. In de auto troffen de agenten meerdere drugs aan en vuurwerk en namen dit in beslag.  
Niet rijden onder invloed
Naast de al bekende alcoholtest is de politie ook in de gelegenheid om bestuurders te testen op het gebruik van drugs. In het algemeen geldt dat rijden onder invloed van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden niet is toegestaan. De indicatieve test wordt alleen gedaan als er een aanwijzing is dat er drugs zijn gebruikt door een bestuurder, bijvoorbeeld door rijgedrag, de geur die wordt waargenomen als het portier wordt geopend, gedragskenmerken bij een verkeerscontrole of het wegrijden na het bezoek aan een coffeeshop. De test kan ook worden toegepast op geweldplegers. Wanneer zij onder invloed van alcohol en/of drugs hun strafbare feit plegen levert dit voor de Officier van Justitie vaak een mogelijkheid op tot verzwaring van een straf.