Breda - Man aangehouden verdacht van vernielingen

14 januari 2019 11:39
Bron: Politie.nl

Maandagmorgen is een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van vernielingen in een voormalig klooster. De bewoners vluchtten de straat op.

Zeeland-West-Brabant
Op maandag 14 januari 2019 om 5.15 uur kwamen er verschillende paniekmeldingen binnen vanuit een voormalig klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. Er zou een inbreker binnen lopen in het kamerverhuurpand. Verschillende politie-eenheden stoven die kant op. De voordeur bleek open te staan en toen de agenten de gang in keken zagen ze dat er met spullen gegooid werd. Ze werden aangesproken door een melder die aangaf dat een man, ondertussen hevig bloedend, spullen vernielde in het pand. Hij zou ook enkele ruiten in hebben geslagen.
Aanhouding
De agenten stelden een onderzoek in en kwamen verschillende vernielingen tegen. Ze gingen af op geschreeuw en troffen op het binnenplaatsje  een bloedende man die een verwarde indruk maakte. De man kon geboeid worden en hij werd aangehouden. In verband met zijn verwondingen is hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek ook een bewoner van het pand te zijn. De recherche stelt een onderzoek in. Niet alle aangiftes konden worden opgenomen omdat enkele bewoners het huis waren ontvlucht. Er zal contact met ze worden gezocht.