Breda - Twee aanhoudingen na gewelddadige beroving

30 januari 2019 10:38
Bron: Politie.nl

De politie hield afgelopen nacht een 19-jarige man uit Zundert en een 27-jarige man uit Roosendaal aan op de Backer en Ruebweg. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een automobilist van zijn voertuig te hebben beroofd onder bedreiging van een vuurwapen.

Zeeland-West-Brabant
Het slachtoffer stond die nacht met de auto stil op de Konijnenberg toen er plots door een man op het raam werd getikt. Vervolgens zou deze man met een vuurwapen hebben gedreigd, waarop het voertuig werd meegenomen door meerdere personen. De politie werd hierop gealarmeerd, waarna er door meerdere agenten werd gezocht naar de ontvreemde auto. Het slachtoffer deed aangifte.
Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten
Agenten zagen de gestolen auto rond 01.00 uur rijden in de omgeving van de Backer en Ruebweg. Omdat de inzittenden mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen, trokken agenten hun vuurwapen en hielden de mannen met een zogenaamde ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’ (BTGV) aan. De twee inzittenden zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.

Zie hieronder een voorbeeld  van de BTGV- procedure.