Breda - BOA’s bedreigd en beledigd in Breda

2 april 2019 10:57
Bron: Politie.nl

Een 48-jarige man uit Breda bedreigde en beledigde maandagmiddag 1 april op de Emerweg buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zeeland-West-Brabant
De BOA’s surveilleerden die middag in de omgeving van het Tijmblauwtje. Zij werden daar door iemand aangesproken die hen vertelde dat iemand mogelijk een vernieling had gepleegd bij een café aldaar. Even later zagen de BOA’s een man op de Emerweg fietsen die aan het signalement voldeed.
Bedreiging
Toen zij de man aanspraken, werd hij direct agressief. Hij beledigde en bedreigde hen. Hierop werd de man door de opsporingsambtenaren aangehouden en in de handboeien gezet. Er is aangifte gedaan. De agenten die naar de locatie kwamen namen de verdachte mee naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek. Bij het café bleek er geen vernieling te zijn gepleegd. De politie gaat met de verdachte in verhoor om uit te zoeken waarom hij zich zo gedroeg. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op.