Man bedreigt handhaver en verzet zich bij aanhouding in Breda

19 april 2019 09:53
Bron: Politie.nl

Een 52-jarige Bredanaar die donderdagavond 18 april een handhaver van de gemeente met de dood bedreigde is door agenten op de Vismarktstraat opgepakt. De medewerker van de gemeente deed aangifte.

Rond 20.50 uur kregen agenten een melding om handhavers van de gemeente te gaan assisteren. Er zou een mogelijk dronken man op straat lopen die voorbijgangers uitschold. Toen de handhavers ze aanspraken werden ze door de verdachte uitgescholden en kreeg een van hen een duw. Vervolgens begon de man ze met de dood te bedreigen. ‘Als ik jou vind, dan schiet ik je kapot,’ riep de Bredanaar onder andere.

Aanhouding

Agenten kwamen ter plaatse op de Vismarktstraat en de man werd aangehouden voor bedreiging. Omdat de man niet meewerkte met zijn aanhouding moesten de dienders gepast geweld gebruiken om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. Daar is de man ingesloten voor verder onderzoek.

Veilige publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.