Drie arrestaties na brandstichting en geluidsoverlast in Breda

Foto: politie.nl

24 april 2019 17:04
Bron: Politie.nl

Vanmiddag heeft de politie een aanzienlijke hoeveelheid geluidsapparatuur in beslag genomen in een gekraakt bedrijfspand aan het Hazepad. De inbeslagname vond plaats vanwege herhaalde meldingen van geluidsoverlast. Een 44-jarige kraker werd aangehouden nadat hij brand had gesticht. Twee andere krakers werd gearresteerd omdat zij geen legitimatiebewijs konden laten zien.

Een leegstaand bedrijfspand aan het Hazepad is sinds half maart 2019 gekraakt. Op maandag 8, woensdag 10, donderdag 11 en dinsdag 23 april 2019 kreeg de politie meldingen van geluidsoverlast vanuit het pand. Gisteravond hoorden agenten inderdaad hele harde muziek. Aan de krakers is toen verteld dat bij een volgende overlastmelding de apparatuur in beslag zou worden genomen.

Opnieuw melding geluidsoverlast

Vanmorgen kwam om 10.30 uur opnieuw een melding van geluidsoverlast binnen. Hierop werd besloten om de apparatuur, een groot aantal boxen maar ook versterkers, in beslag te nemen. Rond 14.00 uur werd de situatie grimmig. Kennelijk uit boosheid over de politieactie werd door een van de krakers in de loods nabij de apparatuur brand gesticht. Hierdoor ontstond direct veel rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Een 44-jarige man werd als verdachte van brandstichting aangehouden. Daarnaast werden nog een 39-jarige man en een Tsjechische vrouw (34) aangehouden ter zake de Wet op de Identificatieplicht omdat zij zich niet konden legitimeren. De apparatuur is met een bestelbus naar een bewaarplaats gebracht.