Keuren zonder bekeuren in Breda/ Tilburg

Foto: politie.nl

10 mei 2019 09:50
Bron: Politie.nl

Ben je er niet zeker van dat jouw auto of bromfiets voldoet aan de belangrijkste technische eisen, zoals constructiesnelheid, spiegels, remmen of richtingaanwijzers? Heb je lichte schade aan je auto en twijfel je over de technische staat? Twijfel je of de uitlaat niet te veel geluid maakt, de donkere folie op de ruiten eigenlijk wel mag of dat die mooie spoiler wel is toegestaan….wacht dan niet langer! Zaterdag 18 mei kun je in Breda en Tilburg terecht bij Team Verkeer van de politie. We keuren dan zonder te bekeuren!

Na de succesvolle editie in oktober 2018 heb je op zaterdag 18 mei 2019 opnieuw de kans om jouw voertuig door de technische mensen van Team Verkeer Zeeland-West-Brabant te laten keuren op de meest basale punten. Hier kunnen bestuurders van brom- en snorfietsen, maar ook van personenauto’s en motoren gebruik van maken. Als er sprake blijkt van overtreding schrijven wij daar geen bekeuring voor en maken we geen WOK-signaal op. Het doel is om je de kans te geven jouw voertuig zonder consequenties te laten keuren, zodat je weet of het voertuig aan de wettelijke eisen voldoet.

 

Waar en wanneer?

Keuren zonder bekeuren kan je op 18 mei zowel in Breda als in Tilburg laten doen. We staan van 10.00 tot 12.00 uur op het parkeerterrein P5 bij het Rat Verlegh Stadion in Breda en van 13.30 uur tot 15.30 uur op het parkeerterrein van het Willem II stadion in Tilburg. Als bestuurder moet je een geldig rijbewijs hebben en het voertuig moet een geldig kenteken hebben met een lopende WA verzekering.