Bedreiging met vuurwapen in Breda/Rijsbergen

Foto: politie.nl

29 mei 2019 14:08
Bron: Politie.nl

Agenten hebben dinsdagavond rond 21.30 een melding ontvangen betreffende een bedreiging met een vuurwapen in de Rijpstraat in Breda. De verdachten, een 21-jarige man uit Zundert en een 21-jarige vrouw uit Rijsbergen, zouden na de bedreiging weg zijn gereden.

Meerdere eenheden zijn op zoek gegaan naar de auto waar de betrokken personen in reden. Deze is later die avond aangetroffen voor een woning in Rijsbergen. De twee verdachten zijn vanuit de auto aangehouden met behulp van de uitpraatprocedure.

Dit is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. De verdachten worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig gehaald. Bij zo’n aanhouding maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). De verdachten krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Wapen in woning

De auto van de verdachten werd daarna doorzocht, echter werd geen wapen aangetroffen. De verdachte gaf aan dat hij het vuurwapen verstopt had in de woning. Bij doorzoeking vonden agenten een pistool en patronen. Tevens droeg de verdachte meerdere zakjes wiet bij zich.

Beide verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Oproep

De politie komt graag in contact met degene die is bedreigd. Daarnaast worden de getuigen verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.