Vijf arrestaties in het uitgaanscentrum Breda

2 juni 2019 11:16
Bron: Politie.nl

Agenten belast met het horecatoezicht hebben afgelopen nacht in het uitgaanscentrum van Breda vijf arrestaties verricht, drie keer vanwege een mishandeling en twee keer ter zake het verstoren van de openbare orde. De dienders werkten nauw samen met het SOS team (Sterk Op Straat) Zij spreken stappers vroegtijdig aan en schakelen bij escalatie de horecapolitie in. Volgens de agenten verliep de zaterdagavond in een hele goede sfeer, maar na 01.00 uur kwamen er meldingen van opstootjes en lastige personen.

De eerste aanhouding was rond 01.00 uur op de Grote Markt. Een 54-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij voor een café een kopstoot zou hebben gegeven aan een 55-jarige Bredanaar.  Twee 18-jarige mannen uit Breda werden rond 04.00 uur aangehouden op de Visserstraat ter zake het verstoren van de openbare orde.

Nog twee aanhoudingen

Omstreeks 04.35 uur werd op de Havermarkt een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden ter zake mishandeling.  Hij zou een 20-jarige vrouw uit Steenbergen een klap in het gezicht gegeven hebben.  Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat die jongeman haar geslagen had terwijl  ze een ruzie probeerde te sussen. Ze liep een pijnlijke wang op. Een 25-jarige Rotterdammer werd eveneens rond 04.35 uur aangehouden voor mishandeling. Dit gebeurde  nadat hij een medewerker van Sfeerbeheer  op de Havermarkt op het hoofd had geslagen.  De gastheer had hem aangesproken over diens gedrag omdat hij een meisje tegen de gevel van een muur duwde.