Stopheling.nl werkt, man aangehouden in Breda

7 juni 2019 14:18
Bron: Politie.nl

Op aanwijzing van een medewerkster van een winkel in tweedehands spullen is donderdagmiddag een man aangehouden verdacht van heling van een gestolen telefoon.

Donderdag om 16.00 uur kwam een telefoontje binnen bij het Operationeel Centrum, een medewerkster van een winkel in tweedehands spullen gaf aan dat ze een telefoon in ontvangst had genomen van iemand. Bij controle van het nummer op de site Stopheling.nl blek dat de telefoon vermoedelijk gestolen was. De mogelijke heler van de telefoon zou nog terug komen. De politie spoedde zich naar de winkel en kon de verdachte opvangen. De 19-jarige man uit Breda werd aangehouden.

Banner

Stopheling.nl

Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Wie heling bestrijdt, pakt dus ook diefstal aan. De politie is in 2008 met Stopheling gestart om de verkoop van gestolen goederen te bemoeilijken en de pakkans voor heling en diefstal te vergroten. Op Stopheling.nl en in de Stopheling app kan iedereen controleren of het serienummer van een (tweedehands) product in een database van gestolen goederen staat geregistreerd. De database wordt dagelijks geüpdatet en bevat alle goederen die sinds 1 januari 2010 bij de politie als gestolen staan geregistreerd. Als je via Stopheling ontdekt dat een gestolen goed wordt aangeboden, kan je daar meteen melding van doen bij de politie via een meldknop die op je scherm verschijnt.
Lees meer over Stopheling en de Stopheling app