Vrouw schopt motoragent in Breda

Foto: politie.nl

9 juni 2019 10:18
Bron: Politie.nl

Een vrouw is zaterdagmiddag aangehouden nadat ze een motoragent geschopt had. Ze zat op zijn motor en wilde er niet af. Ze vertoonde verward gedrag.

Op zaterdag 8 juni 2019 om 15.15 uur kwam een motoragent het bureau uitlopen aan het Chasséveld om aan zijn dienst te beginnen. Hij zag dat er een vrouw op zijn geparkeerd motor zat. Hij herkende de vrouw omdat ze eerder die dag al aan het bureau geweest was. Ze maakte toen een verwarde indruk en de crisisdienst was gebeld voor haar. Omdat ze geen gevaar vormde is besloten geen directe behandeling in te zetten.

Personen met verward gedrag

De politie krijgt regelmatig te maken met verwarde personen op straat. Het gaat dan om burgers met psychische en/of verslavingsproblemen; personen die overlast geven, hulpverlening nodig hebben, verkommeren of zich gevaarlijk of strafbaar gedragen. Bij de opvang van deze mensen werkt de politie nauw samen met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Deze samenwerking verloopt doorgaans goed, blijkt uit het onderzoek Politie en ‘verwarde personen’ van DSP-groep. In totaal 6% van het geregistreerde politieoptreden is gerelateerd is aan de omgang met verwarde personen. Politiemedewerkers besteden naar eigen inschatting gemiddeld 13% van hun werktijd aan individuele cases met verwarde personen. Lees meer over het onderzoek ‘Politie en verwarde personen’ op https://www.dsp-groep.nl/projecten/politie-en-verwarde-personen/

Motor

De agent verzocht de vrouw van zijn motor af te gaan maar ze gaf daar geen gevolg aan. Ook nadat hij haar gesommeerd had werkte ze niet mee en heeft hij haar van zijn motor af moeten trekken. Daarna verhinderde ze dat hij op kon stappen en uiteindelijk heeft hij haar weg moeten duwen. Daar werd ze kwaad om en ze gaf hem een harde schop tegen zij onderbeen. De agent kon toen niet anders dan de vrouw aan te houden. Ze verzette zich hevig en collega’s moesten hem te hulp schieten. De vrouw is ingesloten aan het bureau en er zal passende hulp aangeboden worden.