Ondermijningsactie in Breda groot succes

28 juni 2019 12:28
Bron: Politie.nl

Afgelopen week vond in Breda een zogenoemde ‘veegweek’ plaats, een integrale actie tegen ondermijnende criminaliteit. Naar aanleiding van Meld Misdaad Anoniem meldingen is de politie diverse woningen binnengevallen. Er zijn op meerdere plekken drugs, geld en wapens in beslag genomen.

Maandag

De week begon op maandagochtend 24 juni met een inval in twee woningen aan de Stadhouderstraat waarbij de bewoners, een man en vrouw, zijn aangehouden op verdenking van wapen- en drugsbezit. Er zijn onder andere twee nepwapens gevonden die niet van echt te onderscheiden zijn. Ook is er ruim 3100 euro in beslag genomen en nog enkele verboden wapens.

Dinsdag

Op dinsdag 25 juni werd in de Hobokenstraat de bewoner aangehouden op verdenking van witwassen en verboden wapenbezit. Er is een bedrag van ruim 9300 euro cash aangetroffen in de woning. Ook zijn er twee voertuigen en een duur horloge in beslag genomen.

Donderdag

In de Provooststraat zijn twee mensen, een man en een vrouw, in hun woning aangehouden. De man is aangehouden op verdenking van het bezit van drugs. Er is ruim 80 gram heroïne aangetroffen. Ook is er ruim 8200 euro aan contant geld aangetroffen. Tevens vonden agenten kleinere hoeveelheden MDMA, cocaïne en hennep. Verder hebben agenten munitie en een vuurwapen in beslag genomen. Hiervoor is de vrouw aangehouden.

Succes

Bart, coördinator actieweek: ‘Onze eerste ‘veegweek’ ondermijning/drugs bij Team Markdal is een succes te noemen. Dankzij samenwerking met andere teams zijn uitstekende resultaten geboekt. Drugs en wapens zijn uit het verkeer gehaald en criminelen zijn aangepakt!’

Melden helpt

Heeft u tips of informatie of ziet u een verdachte situatie, meld dit dan:

- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)