Dronken automobilisten veroorzaken aanrijdingen in Breda

7 juli 2019 11:40
Bron: Politie.nl

Twee aanrijdingen afgelopen nacht waarbij automobilisten onder invloed van alcohol waren. Een 18-jarige Bredanaar reed tegen een geparkeerde auto op de Haagweg en veroorzaakte daarmee een kettingbotsing. Een 21-jarige Rijsbergenaar reed op de Baronielaan met zijn auto met hoge snelheid tegen enkele betonnen kegels

De politie kreeg omstreeks 03.45 uur een melding dat een grijze Volkswagen op de Haagweg een kettingbotsing had veroorzaakt waardoor drie geparkeerde auto’s waren beschadigd. De alerte melder had ook het kenteken genoteerd. De veroorzaker zou zijn doorgereden. Terwijl de agenten ter plaatse de schade opnamen kwam een auto aangereden met een vrouw achter het stuur. Naast haar zat haar broer die direct vertelde dat hij de aanrijding veroorzaakt had en dat hij de schade wilde regelen.  Hij is meegenomen naar het politiebureau om te blazen. Hij blies 585 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Betonnen paaltjes

Een 21-jarige man uit Rijsbergen moest vannacht eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij botste, volgens getuigen,  met hoge snelheid, omstreeks 04.10 uur op de Baronielaan met zijn auto tegen enkele betonnen kegels.  Ook hij had te diep in het glaasje gekeken.