Opnieuw verdachte aangehouden voor drugs dealen in Breda

Foto: politie.nl

18 juli 2019 11:35
Bron: Politie.nl

Een 21-jarige man uit Geertruidenberg is woensdag 17 juli 2019 omstreeks 16.10 uur op de Heuvelbrink aangehouden ter zake de Opiumwet. De politie vermoedt dat de man zich bezig houdt met het dealen van drugs. In zijn auto werden tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne aangetroffen. In dezelfde wijk werd dinsdagavond ook al een verdachte ter zake drugs dealen gearresteerd.

Agenten van het team Weerijs zagen woensdagmiddag op het Mgr. Nolensplein een personenauto van het merk Ford rijden. Een van de dienders herinnerde zich dat hij de auto een week eerder ook had gezien en dat het een huurauto betrof die mogelijk betrokken was bij criminele activiteiten. Ze besloten een controle in te stellen en gaven een stopteken waaraan werd voldaan. Er zaten twee mannen in de auto. De bijrijder kon alleen een bankpas maar geen ID bewijs overhandigen. Tijdens de identiteitsfouillering werd in zijn jas diverse lege gripzakjes, bankbiljetten en een zakje met enkele witte brokken cocaïne aangetroffen. Nog voor zijn aanhouding ging de bijrijder er vandoor richting Houtmanstraat en werd niet meer achterhaald. Tijdens het verdere onderzoek in de auto werd het paspoort van de vluchter aangetroffen, waardoor zijn volledige identiteit bekend is.

Aanhouding bestuurder

De bestuurder, een 21-jarige man uit Geertruidenberg, werd wel aangehouden. Op het politiebureau werd de auto nader onderzocht. In het voertuig werden vier telefoons, enkele honderden euro’s aan contant geld en tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne aangetroffen. De politie is nog op zoek naar de weggelopen verdachte.

 

Eerdere arrestatie

In de wijk Heuvel werd dinsdagavond 16 juli op het Planciusplein door de politie ook al een verdachte aangehouden ter zake het dealen van drugs.  Toen ging het om een 28-jarige Bredanaar. Hij zit nog vast.