Roosendaler belandt met auto tegen boom en verzet zich bij arrestatie in Breda

25 september 2019 10:35
Bron: Politie.nl

Een 47-jarige Roosendaler heeft zich afgelopen nacht flink misdragen. Hij reed in een auto zonder rijbewijs, negeerde een stopteken en reed met zeer hoge snelheden door het centrum daarbij gevaar veroorzakend voor andere weggebruikers. Uiteindelijk reed hij met zijn auto in de Haagse Beemden tegen een boom. Tijdens Na zijn arrestatie verzette hij zich flink. Ook beledigde hij de agenten, gedroeg zich recalcitrant tegen de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis en weigerde daar bloed af te staan.

De politie kreeg om 02.10 uur een melding dat op de Speelhuislaan een vermoedelijk dronken bestuurder in een Mercedes met Spaans kenteken was weggereden.  Een politie eenheid zag de bedoelde auto  uit tegengestelde richting naderen op de Belcrumweg. De agenten keerden hun auto en zagen dat de automobilist de Markkade op reed. Ze zagen dat hij daar stopte. Ze gaven een stopteken en zagen dat die bestuurder daarop snel wegreed en het stopteken negeerde.  Er ontstond een achtervolging, de automobilist reed daarbij met snelheden van circa 100 a 120 km/uur het Spinveld op om via de Lunetstraat en Tramsingel weer de Markkade op. Na nog een keer deze ronde gemaakt te hebben reed hij via de Emerparklaan de Hondsdonk op. Daar vloog hij uit de bocht en botste frontaal tegen een boom.

Verzet

De agenten renden hun voertuig uit om eerste hulp te verlenen. Ze zagen dat de airbags geactiveerd waren. Ook rookte de motorkap flink.  De bestuurder had een bebloed gelaat.  De agenten wilden hem uit de auto halen maar stuitten daarbij op hevig verzet. De dienders hebben pepperspray ingezet waarna hij overmeesterd werd. Hij werd ter controle met de ambulance naar het Amphiaziekenhuis gebracht.  Daar zette de Roosendaler zijn recalcitrante gedrag voort  door tegen te stribbelen  en te vloeken tegen het  medisch personeel. Hij weigerde aanvankelijk alle hulp van de artsen en verleende  ook geen medewerking aan een bloedafname om het alcoholgehalte vast te stellen. Uiteindelijk is hij naar het cellencomplex in Breda gebracht.