Verdachten van beroving met vuurwapen na korte achtervolging aangehouden in Breda

Foto: politie.nl

9 november 2019 09:48
Bron: Politie.nl

De politie ontving vrijdag 8 november rond 15:45 uur een melding van een beroving aan de Valkenstraat. Daar zouden twee personen, onder dreiging van een vuurwapen, zijn beroofd. Na een korte achtervolging zijn twee verdachten aangehouden. In hun auto werd drugs en een vuurwapen aangetroffen.

De vier zouden in de Valkenstraat hebben afgesproken voor de verkoop van een telefoon. Nadat de telefoon was gekocht, werd door een van de verkopers een vuurwapen getrokken en moesten de kopers hun eigendommen afgeven. De verdachten, een 24-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Almere, gingen er met een tas en autosleutel vandoor.

Achtervolging

Een kenteken van de verdachten werd achterhaald en snel kregen agenten zicht op het voertuig. Na een korte achtervolging is de auto gestopt op de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek. De twee zijn met behulp van de BTGV techniek (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten)uit de auto gepraat. Vijftien minuten nadat de melding van beroving was binnengekomen, zijn ze door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Onderzoek

In de auto werd onder andere een bivakmuts en meer dan een halve kilo wiet aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen. Ook heeft de politie ruim 1000 euro vals geld, wat de verdachte tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Getuigen

Heeft u iets gezien rond op het tijdstip van de beroving aan de Valkenstraat? Of heeft u gezien dat spullen uit een rijdend voertuig werden gegooid? Beschikt u wellicht over beelden van de achtervolging, vanaf de Valkenstraat richting de Westerhagelaan, via Prinsenbeek naar de A16 en eindigden vlak na de afslag Zevenbergschen Hoek, neem dan contact met ons op;
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)