Hoeven - Belgische man opgepakt voor poging doodslag

1 september 2016 12:48
Bron: Politie.nl

Woensdagavond rond 18.45 uur stapte een 48-jarige vrouw uit Roosendaal met haar dochter in de auto op een parkeerplaats aan de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven. Een man, wiens auto naast die van de vrouw stond, wilde ook wegrijden vanaf de parkeerplaats en raakte bij het wegrijden haar auto. De vrouw maakte hier een opmerking over. De man draaide terug het parkeervak in en reed weer weg. Voor de tweede keer schampte hij met zijn auto de auto van de vrouw en maakte wederom aanstalten om weg te rijden.

De dochter van de vrouw, een meisje van 20 uit Breda, stapte uit de auto om verhaal te halen bij de man, maar de man was kennelijk vastbesloten weg te rijden. Het meisje is voor zijn auto gaan staan om de man tot stoppen te dwingen en netjes de schade af te handelen. Op dat moment gaf de man vol gas, het meisje zag geen andere uitweg dan op de motorkap van zijn auto te springen en werd een stuk meegesleurd. Toen de auto een bocht maakte is het meisje van de motorkap afgerold en liep hierbij lichte verwondingen op omdat ze op de grond viel. De man trachtte vervolgens weg te rijden van de parkeerplaats, maar zijn weg werd geblokkeerd door omstanders. Door hen is meteen 112 gebeld en de politie was snel ter plaatse.

De agenten hebben de man aangehouden als verdachte van poging doodslag. Hij is een 24-jarige man uit Wijnegem (B). Hij is overgebracht naar een politiecel en zit daar nog vast. Zijn auto is door de politie in beslag genomen en de verdachte wordt donderdag verder gehoord over het feit. Zowel het meisje als haar moeder hebben aangifte gedaan tegen de man. Door de agenten zijn nog verschillende verklaringen opgenomen van omstanders die alles hebben zien gebeuren.