Breda - Drie arrestaties in onderzoek schietincident Haagweg

22 november 2016 13:45
Bron: Politie.nl

Het rechercheteam dat het schietincident aan de Haagweg van drie maanden geleden onderzoekt, arresteerde drie verdachten. De politie verrichtte de aanhoudingen op dinsdagochtend 22 november 2016.

Zeeland-West-Brabant
Het vuurwapengeweld vond plaats op zaterdagavond 20 augustus 2016. Het slachtoffer werd destijds rond 18.00 uur neergeschoten op de Haagweg, nabij de Weerijssingel. De 53-jarige man raakte zwaar gewond, maar was goed aanspreekbaar toen de hulpverleningsdiensten arriveerden. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en is momenteel aan het revalideren
Onderzoek
Een rechercheteam startte een uitgebreid opsporingsonderzoek naar het vuurwapengeweld in de Bredase winkelstraat. Dat resulteerde op dinsdag 22 november 2016 tot drie aanhoudingen. De arrestanten zijn afkomstig uit Rotterdam (34 en 31) en Hoogvliet (35). Gelijktijdig werden op vier locaties woningen doorzocht naar sporen en bewijsmateriaal. Het slachtoffer en zijn familie zijn op de hoogte gesteld van de recente ontwikkelingen in de zaak. 
Beperkingen
De drie verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex en zitten in ?volledige beperkingen?. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaten. Dat betekent gelijktijdig dat door politie en het Openbaar Ministerie geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan kunnen worden over het onderzoek.