Breda - Vier arrestaties na aantreffen Hennepkwekerij en stekkerij

13 december 2016 11:30
Bron: Politie.nl

In een woning aan de Kwakkelhutstraat is maandagavond een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. Er werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 50-jarige Bredanaar, een 27-jarige man en een 34-jarige man uit Tilburg en een 29-jarige inwoner van Boxtel.

Zeeland-West-Brabant
Agenten kregen een melding dat er veel activiteit was in een woning die al op de lijst stond om deze week bezocht te worden vanwege de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Ze zagen ter plaatse twee mannen aan de voorzijde en twee mannen aan de achterzijde de woning verlaten. Zij hadden een koelbox met hennepstekken bij zich. Uit nader onderzoek bleek er in de woning op de eerste en twee verdieping een hennepstekkerij ingericht te zijn. Er werden 420 moederplanten en 350 stekken in beslag genomen. 
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.