Rotterdam/ Axel/ Breda - Derde verdachte voor ontvoering en mishandeling opgepakt

27 juni 2017 15:48
Bron: Politie.nl

Een 34-jarige Rotterdams No Surrender lid is in de gevangenis in Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en mishandeling van een mede clublid. De Rotterdammer zat al vast voor een andere zware mishandeling, ook van een ex-club lid.

Zeeland-West-Brabant
De verdachte is dinsdagochtend 27 juni aangehouden in zijn cel. De politie is nog altijd op zoek naar een vierde verdachte. Deze zou mogelijk verblijven in Rotterdam of Axel. In beide plaatsen is daarom dinsdagochtend een inval gedaan in twee panden. De verdachte, ook een lid van No Surrender, is niet aangetroffen. De woningen zijn onder leiding van de rechter commissaris doorzocht. In Rotterdam werd onder andere een stroomstootwapen in beslag genomen. Het onderzoeksteam van de politie blijft jacht maken op deze vierde man en roept hem op zich te melden.
Mishandeling
Het incident waarvoor de Rotterdamse verdachte is aangehouden vond plaats op de Kruisweide in Breda voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera?s. Ondanks dat het slachtoffer zich heeft verzet, liep hij verschillende verwondingen in zijn gezicht op.
Opsporingsprogramma?s
De bewakingsbeelden werden 12 juni getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en 13 juni in Opsporing Verzocht. Eerder meldde een 26-jarige Hagenaar, lid van de outlaw motorcycle gang No Surrender, zich bij de politie. Hij had zich zelf als een van de ?daders? herkend en wilde daarover een verklaring af leggen. Deze verdachte zit inmiddels in bewaring. Een tweede verdachte, een 36-jarige Bredanaar, werd op 20 juni door de Koninklijke Marechaussee aangehouden in een vliegtuig op Schiphol.

 
Aanpak Outlaw Motorcycle Gangs
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.