Breda - Drugshandelaar aangehouden in park Valkenberg

7 juli 2017 20:03
Bron: Politie.nl

Agenten hebben tijdens een drugsactie in park Valkenberg op donderdagmiddag 6 juli een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De man handelt vermoedelijk in harddrugs. Toen de agenten de man controleerde vonden zij tientallen bolletjes cocaïne bij hem en een hoeveelheid contant geld.

De politie houdt dergelijke drugsacties in het park na signalen dat er gedeald wordt vanuit het park. Vorig jaar sloegen de politie en de gemeente Breda de handen ineen om de overlast van gebruikers en dealers in het park en het gebied eromheen een halt toe te roepen. Zo kwam er onder andere cameratoezicht in het park en huurde de gemeente particuliere beveiligingsmedewerkers in die nauw samenwerken met politiemensen en medewerkers Toezicht & Handhaving van de gemeente. 
Herhaalde surveilances en controles
De diverse maatregelen die samen met de gemeente zijn genomen hebben er toe hebben geleid dat de overlast is afgenomen. Uiteraard blijven de veiligheidspartners er scherp op toezien dat de drugshandel en bijbehorende overlast in park Valkenberg niet weer de kop opsteken. Om die reden worden de surveillance en controles in het park de komende periode herhaald.

Noord-Brabant Breda

  • 6ff14d852bc8f349c2018e2ff695cbe7