Breda - Doet u mee met het spel Boef in de Wijk?

21 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Wijkagenten Mirjam van der Vorst en Henk Woestenberg willen dinsdagavond 3 april 2018 tussen 18.30 en 21.30 uur met inwoners van de wijk Brabantpark het spel 'Boef in de wijk' spelen.

Zeeland-West-Brabant
'Boef in de wijk' is een interactief spel, waarbij we met elkaar met andere ogen naar onze eigen woon- en werkomgeving kijken en informatie delen over verdachte situaties, voertuigen of mensen.
Social media
Tijdens de spelavond is er een 'boef' actief aanwezig in de wijk. Deelnemers worden daar via social media over geïnformeerd en krijgt aanwijzingen over zijn of haar verblijfplaats. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen zij actief op zoek naar de boef. Winnaar is degene die de boef heeft gevonden én de beste informatie aan de politie doorgeeft over verdachte situaties en/of voertuigen en/of mensen.
Waarom 'Boef in de wijk'?
We hebben gemerkt dat mensen het lastig vinden om een verdachte situatie te melden. Ook horen we terug dat mensen niet precies weten wat nou een verdachte situatie is, dus wanneer ze de politie wel en niet kunnen bellen en op welk telefoonnummer. Het spel 'Boef in de wijk' laat mensen op een leuke manier 'kennis maken' met verdachte situaties. En maakt duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Bent u dinsdag 3 april niet in de gelegenheid om mee te spelen, maar wilt u (op een ander moment) wel een verdachte situatie melden die nog gaande is, bel dan altijd 112.
Meedoen?
Wilt u meedoen? We verzamelen dinsdagavond 3 april rond 18.30 uur bij buurtgenoten-trefpunt DE BUURTZAAK,Teteringsedijk 2 in Breda. Het spel begint rond 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.
Meer weten?
Neem contact op met wijkagenten Mirjam van der Vorst of Henk Woestenberg, via:

* 0900-8844 (dit nummer is 24 uur per dag / 7 dagen per week bereikbaar)
* www.politie.nl/mijn-buurt (toets uw postcode in, vind uw wijkagent en vul het contactformulier in)
* Instagram: wijkagent_brabantpark (Mirjam van der Vorst)
* Facebook: www.facebook.com/politiemarkdal

Noord-Brabant Breda

  • 61b03ece856d353e3fdafdf73007ef7a