Breda - Verdachte diefstal van een motor gepakt

16 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De verkoop van een motor via een verkoopsite verliep niet helemaal volgens plan. De potentiële koper ging er met de motor vandoor. Maar hij kon later aangehouden worden.

Zeeland-West-Brabant
Een man uit Noord-Holland had zijn motor te koop gezet op een verkoopsite. Een potentiële koper had zich gemeld en er was een afspraak gemaakt in Breda op de Achterste Havervelden. Op zaterdag 14 april om 16.30 uur was de ontmoeting. De koper wilde een proefrit maken maar hij had helemaal geen helm bij zich. De verkoper eiste eerst de telefoon van de koper voordat hij zijn helm en motor afgaf voor een proefrit. Maar in plaats van een klein rondje reed de verdachte weg op de motor. De politie werd gebeld die met enkele eenheden een zoekactie startte. Na enige tijd meldde de koper zich telefonisch bij de verkoper dat hij met pech stond en zijn telefoon terug wilde. Hij wilde niet vertellen waar hij was. Toch lukte het de verkoper om afspraken te maken voor de overdracht van de motor en de teruggave van de telefoon. Er werd een val opgezet voor de verdachte in de Ooievaarstraat. En het duurde niet lang voor de verdachte in de val liep. Na een korte achtervolging werd een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. Enkele vrienden van hem bemoeiden zich met de aanhouding waardoor de agenten met pepperspray moesten dreigen en fysiek geweld moesten gebruiken om de zaak rustig te krijgen. De verdachte is naar het bureau gebracht. De verkoper deed aangifte, de verdachte had ook nog schade gereden.
Richtlijnen verkoop via internet
Bij verkoopsites willen ze graag dat je succesvol, plezierig en veilig kunt handelen. Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op die sites goede bedoelingen. Maar helaas zijn er enkele mensen die proberen om misbruik te maken van je vertrouwen. Oplichting wordt door de meeste sites met alle mogelijke inzet bestreden. Bijvoorbeeld met veilige betaal- en verzend- en contactmogelijkheden. Met gezond verstand kun je ook een hoop narigheid voorkomen. Lees meer over Internetoplichting op politie.nl. (https://www.politie.nl/themas/internetoplichting.html)

Op basis van ervaringen heeft Marktplaats samen met de Politie vijf simpele stappen (http://www.marktplaats.nl/i/help/veilig-en-succesvol/) voor je geschreven om veilig te handelen.
1. Blijf kritisch
2. Laat contact via Marktplaats berichten verlopen
3. Weet met wie je handelt
4. Betaal via betaalverzoeken met ideal
5. Maak samen duidelijk afspraken over levering