Cuijk - Elf verdachten aangehouden in pand met hennepkwekerij

6 oktober 2016 18:16
Bron: Politie.nl

Donderdag trof de politie in een bedrijfspand aan de Ewinkel een hennepkwekerij aan. In een tweede ruimte zat een groep mensen reeds geoogste planten te knippen. Er werden totaal elf verdachten aangehouden.

Omdat informatie was ontvangen dat het bedrijfspand mogelijk werd gebruikt om hennep te kweken ging de politie er een kijkje nemen. Tijdens het onderzoek in het gebouw vonden ze een professionele hennepkwekerij met ruim duizend planten, waarbij twee mannen werden aangetroffen. Tijdens verder onderzoek in het pand stuitten de agenten op een groep van negen personen die bezig waren hennep te knippen ten behoeve van verdere verwerking. De politie nam enkele tientallen kilo’s henneptoppen in beslag. De politie ontmantelde de kwekerij wat vele uren in beslag nam. De aangetroffen apparatuur werd in beslag genomen en de hennep wordt vernietigd.

De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is of zijn voor deze hennepplantage. Het onderzoek zal nog geruime tijd voortduren.
Het gevaar van hennepteelt
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur.
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
Constant zoemend of ronkend geluid.
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Noord-Brabant Brabant-Noord Cuijk

  • d7eb84e6eeebed9332da02b814edba32