Helmond - Mogelijke schutter Zeppelinstraat opgepakt; mededader zwaar gewond in ziekenhuis

28 februari 2019 11:09
Bron: Politie.nl

Op de Zeppelinstraat werd donderdagochtend rond 4.00 uur door de voordeur van een woning geschoten. Daarbij raakte de bewoner gewond geraakt aan zijn onderbenen. Twee daders gingen er in een auto vandoor. Eentje raakte na een sprong uit de vluchtauto zwaar gewond, de tweede reed door en vluchtte in de Zeilbergsestraat in Deurne te voet verder. Hij werd in de loop van donderdagochtend alsnog op een locatie in Helmond opgepakt.

De verdachten zijn mannen van 25 jaar uit Montfort en 32 jaar uit Helmond, van wie de Helmonder  zwaar gewond in het ziekenhuis ligt.  Aangezien we al snel wisten wie de tweede verdachte was, zijn we na zijn vlucht gericht naar hem op zoek gegaan. Dat resulteerde inmiddels in zijn aanhouding.
Vrouw en kind
De beschoten bewoner werd aanspreekbaar naar een ziekenhuis gebracht. We gaan er op basis van ons eerste onderzoek van uit dat er sprake was van een ruzie. Daders en slachtoffer kennen elkaar. In het huis waren op het moment van het schietincident verder nog een vrouw en een jong kind aanwezig. Zij raakten niet gewond.
Uit auto gesprongen
De daders waren er in een auto vandoor zijn gegaan. Op basis van de eerste verklaring door de bewoners gingen meerdere eenheden op zoek naar de betrokken auto en zijn inzittenden. Die auto werd een klein uur later door agenten opgemerkt in de wijk Rijpelberg in Helmond. De bestuurder kreeg een stopteken, maar in plaats van te stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging was het gevolg. De politie tikte het voertuig een aantal keer aan, maar ook dat had geen effect.  Kort daarop sprong de bijrijder uit de rijdende auto. Dat gebeurde op de Energiestraat in Deurne. De man raakte door deze actie zeer ernstig gewond en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder reed in volle vaart door. Politiemensen bekommerden zich direct om de zwaar gewond geraakte man, maar een andere eenheid bleef de vluchtende auto achtervolgen. De bestuurder van de auto reed vervolgens op de Zeilbergsestraat een voortuin in van een woning in, waarna de bestuurder de benen nam. Hij wist toen, ondanks de inzet van een politiehond, nog aan onze achtervolgende collega‚Äôs te ontkomen.
Onderzoek
Onze forensische rechercheurs onderzochten de woning waar geschoten was in de Zeppelinstraat, maar ook op de plek waar de verdachte uit de auto sprong en waar de auto werd achtergelaten deden we onderzoek. De achtergelaten auto werd voor onderzoek in beslag genomen. Het rechercheonderzoek naar de achtergrond van deze zaak is in volle gang. Daarbij worden ander andere de woningen van de beide verdachten doorzocht.