Dongen - Automobilist moet rijbewijs inleveren vanwege gevaarlijk rijgedrag.

8 december 2018 09:57
Bron: Politie.nl

Een 28-jarige automobilist uit Dongen is afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur onder flink verzet op de Perengaarde aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Hij negeerde een stopteken van de politie en reed met zijn auto met snelheden van 80 tot 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Dongen. Ook nam hij een rotonde links waardoor hij enkele fietsers in gevaar bracht.

Zeeland-West-Brabant
Agenten van het team Langstraat reden over de Jan Mertenslaan in Dongen in de richting van de Minister Goselinglaan. Ze zagen dat voor hen een Opel reed die de rotonde links om nam, daardoor werden enkele fietsers in gevaar gebracht. Hierna verhoogde de bestuurder zijn snelheid tot meer dan 100 kilometer per uur.
Stopteken
De dienders gaven de automobilist op de Procureurweg een stopteken met hun LED bord en stelden het blauwe zwaailicht in werking en vervolgens de sirene. De bestuurder reageerde hier aanvankelijk niet op en reed met zijn auto met een snelheid van circa 80 km uur door enkele straten waar een 30 km zone geldt. Hij reed zich uiteindelijk klem op de Perengaarde waardoor hij daar tot stilstand kwam. Hij zette het direct op een lopen maar werd na een korte achtervolging in de bosschages langs een woning aangehouden. Na zijn arrestatie ging hij flink in verzet waarna hij op de grond is gelegd en is geboeid.  Ook werden de politiemensen uitgescholden voor kankerwouten. Hij werd ingesloten in het cellencomplex. Zijn rijbewijs is ingevorderd.