Dongen, Tilburg - Arrestatie na bedreigingen en vernielingen

9 oktober 2016 15:54
Bron: Politie.nl

Een 43-jarige man is zaterdagavond na een zoekactie door de politie in de Tilburgse wijk Goirke aangehouden, Hij zou zaterdagmorgen bij zijn 26-jarige ex-vriendin in Dongen stenen door de ramen hebben gegooid. Een 44-jarige Tilburger kreeg er één tegen zijn borst en zou door de verdachte zijn bedreigd. Een 27-jarige man uit Kaatsheuvel heeft ook aangifte tegen de verdachte gedaan. Hij zou bij een eerder incident door de verdachte met een vuurwapen zijn bedreigd.

Zeeland-West-Brabant
Een 26-jarige vrouw in Dongen werd zaterdagmorgen rond 08.00 uur wakker van glasgerinkel. Ze liep naar beneden om te kijken of met twee vrienden die in de woonkamer sliepen alles in orde was. Ze zag dat het voorraam van dubbelglas geheel vernield was. Ze zag dat haar ex-man in de tuin stond en stenen naar binnen gooide. Hierbij werd ook het aquarium vernield. Een 44-jarige Tilburger die in de woonkamer stond kreeg een steen tegen zijn borst en werd door de verdachte bedreigd. Ook hij heeft aangifte gedaan.  De ex had eerder die nacht volgens aangeefster al een steen door de ruit van de voordeur gegooid. De politie ging direct in de omgeving op zoek naar de verdachte, waarbij ook een Burgernet bericht werd verstuurd. Dit leidde echter niet tot het aantreffen van de vandaal.
Nog een bedreiging
Tegen dezelfde verdachte was ook al aangifte van bedreiging met een vuurwapen gedaan door een 27-jarige man uit Kaatsheuvel. Volgens de aangever had de verdachte ook goederen uit zijn woning gestolen. In overleg met de Officier van Justitie werd vanwege de onberekenbaarheid van de verdachte prioriteit gegeven aan de aanhouding. De verdachte werd rond 21.00 uur gelokaliseerd in en aangehouden.