Dongen - Gestolen auto en hennepmaterialen aangetroffen tijdens Integrale controle

11 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Politie en Gemeente hebben dinsdag 9 januari 2018 een integrale controle gehouden in een loods aan de Watertorenstraat. Bij de actie werden door de politie onder meer hennepkwekerij gerelateerde goederen en een gestolen auto aangetroffen. Ambtenaren van de gemeente constateerden diverse gebreken onder meer op brandveiligheid. Bovendien was een deel van de loods in strijd met het bestemmingsplan ingericht als winkel.

Zeeland-West-Brabant
De controle was vanuit de gemeente gericht op vergunningsvoorschriften zoals brandveiligheid, het handelen in strijd met het bestemmingsplan en vanuit de politie op strafbare feiten. De resultaten van de controle waren zeer divers. Zo werd er door de politie een gestolen personenauto aangetroffen. Daarnaast werd in een gedeelte een grote partij goederen in beslag genomen die gebruikt worden in een hennepkwekerij. De gemeente constateerde gebreken op de brandveiligheid, maar ook met verkeerde opslag van goederen. Een gedeelte van de loods was in strijd met het bestemmingsplan ingericht als winkel. Ook werd bij een ondernemer geconstateerd dat hij geen gebruik maakte van het digitaal opkopersregister (DOR), wat een verplichting is. Al deze zaken moeten volgens de geldende regels in orde gemaakt gaan worden door de huurders.

 

Samenwerking
Deze vorm van integraal controleren (gezamenlijk met meerdere disciplines zoals omgevingsdienst, belastingdienst, gemeente en politie) zal het komen jaar een vast onderdeel worden van de werkzaamheden van het politieteam Langstraat. Door de krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars kennis en expertise kunnen de controles op meerdere vlakken uitgevoerd worden. Zo kan de ondermijnende criminaliteit beter en effectiever bestreden worden.

Oproep
Wat kunt U hier aan doen: kent U adressen of locaties waar mogelijk criminele activiteiten plaatsvinden? Laat het de gemeente of de politie weten, desnoods anoniem.

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via de politie op 0900-8844
via  WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,