Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen - Brom effe normaal en andere verkeerszaken

16 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Politieteam Langstraat heeft donderdagmiddag en –avond verkeerscontroles gehouden. Het waren algemene controles maar de nadruk lag op bromfietsen.

Zeeland-West-Brabant
Op woensdag 14 maart 2018 hebben agenten van het team op vier locaties een controle gehouden. In totaal werden 94 bekeuringen uitgeschreven en werd een man aangehouden omdat hij in het buitenland gezocht werd voor inbraken.
Pompweg Waalwijk
Tussen 13.30 uur en 14.15 uur werden hier vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Wie een gordel draagt, loopt een stuk minder risico op letsel bij een ongeval: een afname van 40% door het dragen van de gordel. Wanneer dit ook nog gecombineerd wordt met een airbag wordt dat 50%. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letsel besparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.
Olympiaweg Waalwijk
Tussen 13.30 uur en 16.30 uur werden hier tweeëntwintig(!) bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Twee bromfietsen waren zodanig opgevoerd dat ze de maximum toegestane constructiesnelheid overschreden. Negentien mensen hadden hun mobieltje vast achter het stuur. Twee bestuurders hadden of geen of een verlopen rijbewijs. Een voertuig had een gladde band en daarnaast werden er nog zes bekeringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. Een bestuurder bleek gesignaleerd te staan voor een andere land, hij werd daar gezocht omdat ze hem verdachten van enkele inbraken.
Bevrijdingsweg Kaatsheuvel
Tussen 18.30 uur en 19.30 uur werden hier drie bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel Twee bestuurders hadden een mobieltje in hun hand. Tien keer werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. Ook hier een bestuurder met een verlopen rijbewijs, één verkeersovertreding en de agenten troffen een kind aan die niet in een kinderstoel zat.
Steenstraat Dongen
Hier werd tussen 19.45 uur en 21.00 uur een bekeuring uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting, mistverlichting terwijl het niet mistte. Twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel en twaalf bekeuringen voor te hard rijden, een bestuurder reed 91 km/u terwijl je daar maar 50 km/u mag. Twee fietsers waren vergeten hun licht aan te doen.