Dorst - Man aangehouden na bedreiging vriendin met mes

7 september 2016 12:10
Bron: Politie.nl

Een 52-jarige man is dinsdag 6 september 2016 omstreeks 20.30 uur aangehouden omdat hij zijn 50-jarige vriendin met een mes bedreigd zou hebben. Ook had hij haar keel dichtgeknepen.

Zeeland-West-Brabant
Het 50-jarige slachtoffer deed aangifte. Ze vertelt dat ze een knipperlichtrelatie heeft met de verdachte. Ze was op bezoek bij een goede kennis in Dorst. Daar zag ze in de tuin haar vriend. Ze zag dat hij agressief was. Ze kreeg het vermoeden dat hij onder invloed was van alcohol en/of drugs. Hij had een mes in zijn handen, pakte haar bij de keel en bedreigde haar met de dood. Uiteindelijk ging hij in zijn bestelauto voor de woning zitten.
Aanhouding
De agenten die ter plaatse kwamen, wisten dat de verdachte een bekende is, die al vaker is gearresteerd onder andere vanwege wapenbezit. Hij werd daarom omzichtig en met hulp van politiehond Rody  aangehouden. In de auto werd naast een mes ook een handgranaat aangetroffen. Een explosievenkenner stelde een onderzoek in, het bleek om een nep- dan wel leeg exemplaar te gaan.  Er is een buurtonderzoek ingesteld.

 

.